omplanering

det blev ändringar i schemat!!!
kör hem till minu istället.  kör sen hem till mamma o pappa en runda...kanske blir att vi går ut o plockar lite svampisar!!

helgen!!

Igår va vi nere på Jysk o köpte oss en ny bäddmadrass...en dubbel så man slipper den förbaskade skåran.
Millan kom över o undrade om ja hade lust att hänga med till citygross...men ja hade lovat mamma o pappa att köra hem o släppa ut Seppo för dom va ute på en utflykt hela dagen...så tyvärr hade ja inte tid till detta. Med lite eftertanke skulle ja åkt tidigare o släppt ut vovven...blev stressigt när ja kom hem...skulle göra oss i ordning inför kvällen...då det va dags för Diggilo i Båstad..med Jenny o jonas o maja...!!

kvickt o lätt svida ja om o fixa i ordning mig..det gick som bara den...Johan va impad...tog 20 min!!
det blev till att packa med regnkläder oxå för vädret va inte til att lita på..
jag använde mina nya klackisar..skitsnygga men märkte efter ett bra tag att mina fötter inte e vana att gå med sådana skor..
vi käkade i båstad...blev pizza..!! sen traskade vi ner til hamnen..ner till diggilo...tyckte att det va så jäkla bra!! det bästa ja sett på hur länge som helst..jag satt o röös...så bra va d!!! vi hade vädret med oss första halvlek...men när pausen kom så kom även regnet...så precis innan andra halvan skulle börja fick vi snabbt hitta på en lösning till johan som inte hade regnkläder...hittade ett stånd där dom sålde (ni vet en sån tunn regnkappa). snabbt o lätt upp med den till honom...han blev så himla söt i den... o den va orange!!

ja o jenny hade väl inte dom bästa regnkläderna iheller..för rätt som det var så börjar det läcka in..oj oj oj...vad göra!!!!! nä ingenting...=) bestämde där o då att mitt nästa projekt är att skaffa mig ett ordentligt regnställ...kanske på tiden att darling också skaffar sig ett..är ju inte fel att ha med sig ett till Knallhult...!!man vet ju inte om vädergudarna är med oss där eller inte!!

idag är darling iväg med micke therese o loke på skånes djurpark. själv ska ja träffa Minu, blir nog att hon kommer in..fikar o går lite i stan. ikväll ska vi till lillemor o Rolf..det ska bli trevligt=)

imorgon är det dags att fira Eva o Anders. det blir nog att vi kör dit där runt lunch eller nåt i den stilen...på kvällen har vi inget planerat..blir sista lördagen vi har semester ihop så vi kommer nog att va hemma o ta d piano och rå om varandra lite=)
 
Söndagens hittepå är: Buskis i Falkenberg med stefan & krister !!

vi blir ett stort gäng..Annelie & Andreas, Martina P, Jag & Johan, Sabina, Jenny& Dino, Mamma & Pappa, Moster Marie & Benga, Martina, Ellinor och Daniel..hoppas att det blir bra väder!!! kanske får ta o kolla in ett regnställ redan idag!!Hrmm.!!


AjAjAj!!!

igår vaknade jag 5.45 o hade duperont i magen...min första tanke va ..magkatarr!!
ringde sjukvårdsrådgivningen....hade sån panik...låg bara o vred mig hela tiden, ojjja mig...hade så jä.la panikont..
dom tyckte ja skulle vänta till 8 o ringa vårdcentralen o få akuttid där....oki tänkte ja d får ja ju göra..
gick in i köket o hämtade min vetekudde som ja värmde....drack lite lite mjölk..för att lindra smärtan lite...värmde vetepåsen o la mig sen med den på magen...efter en stund somnade jag. pga av att värmen lindrade smärtan..
 
vaknar igen när kudden svalnat och hade panikont igen...ja väckte då Johan o kröp in till honom...varmt o gott...berättade vad som hade hänt..sen tog han hand om mig..fick hans varma goa hand på magen...o han höll om mig. det e så himla härligt/mysigt när man blir ompysslad så av darling!!
ja slumrade lite...vaknade till vid 8 o ringde vårdcentralen...den tidigaste akuttiden dom hade var 10.40...jiiihaaa...
åååhh...pallar ja detta.!!!

johan stegade sen upp...han va sen inne o kollade till mig lite då o då...
(vi skulle egentligen varit hos min syster carina idag...men fick meddela att så blev det inte)
det blev äntligen tid att köra...väl inne hos doktorn..bekräftade han min tanke..MAGKATARR!!! men han va även orolig att det kunde va nåt annat med. hade nämligen ont i hela magen...inte bara magsäcken. kvittade vart har tryckte så gjorde det super ont...han trodde kanske att min tarmflora var ur spel..med tanke på att vi varit iväg.sååå..ja fick hem ett lite rör som ja skulle lämna prov i..hremm...ja!! så läckert så!!=(

ja fick ivarje fall mag mediciner som ja ska käka ett bra tag framåt..härligt=)

jag har fortfarande ont i magen idag...skitjobbigt...
får tänka på vad man äter o dricker...fick bli mannagrynsgröt till frukost..och kokt vatten blir det en hel den...och vetesäcken är nu en trogen vän.=)

vi ska till syrran ikväll istället...ska bli mysigt. sist ja träffade dom va 13 juni...snacka en massa med syrran och busa o leka med simon...kanske vi oxå kan komma till o se hur det går med husbygget...dom har ju "tyckt" lite att vi inte sett huset än...men o andra sidan har dom inte varit så intresserade av att vilja visa oss..såå ja!!

elafonisis..!!Läckert=)


Snorkling på G!!


helt underbart!


på Elafonisis


Jag o darling!!


ja o syrran!


grabbarna


=)


ortoligt fin solnedgång!!


=)


Första stranddagen...härligt!!


Johans o Andreas första Öl!!


Första drinken!


Första doppet i polen!


Tänkte lägga upp lite bilder på oss från Kreta...får se om ja får upp så många...
....kan bara lägga in en bild i taget så det tar lite tid..

=)


på Puben!!


Emma o Peter


på tåget ner till festivalen


Emma o Peter på besök!!

igår kom Emma o Peter på besök..dom va nere från Stockholm för att hälsa på en massa släkt o vänner...kul o träffa er...va såå länge sen vi sägs Emma!! När vi pratades vid på telefon bestämde vi att vi skulle ta oss ner till Hbg festivalen på fredagkvällen.

det va ganska fint väder på dagen då ja va hemma hos kusinvitamin o hjälpte henne med lägenheten. men när ja körde hem blev det totalsvart på himlen..och ett gigantiskt åskoväder drog in..messade Emma att vi får nog ta o skita i festivalen för varken ja eller johan hade lust att gå där i folkmassa med paraply..bestämde att vi skulle ta tågen ner, käka nån stans, sen fick vi se hur vädret blev..

Dom kom vid 18 tiden satt o snacka här hemma med lite öl o cider...sen gick vi ner till tåget..väl nere i hbg gick vi in på en pub...käkade gott o blev sittandes där ett bra tag...bestämde sen att dra vidare och det var ett riktigt korkat beslut. vi hade det trevligt på puben men när vi lämnat den blev det bara tråkigare o tråkigare...det va bara en massa fulla ungdomar överallt...både ja o johan tyckte...blöööö..vi vill hem. Emma o peter ville nog stannat längre...!!
från det att vi lämnat puben hade vi ett "plåster" med oss..skitjobbig..ja blev bara irriterad på honom hela tiden...ja johan oxå...det va väl ingen favorit för Peter direkt iheller!!

ja o johan fick som vi ville  så vi traskade ner till knutpukten o fixa bilett...lte mer än en timme till tåget skulle gå...åååhhh o allt detta bläriga folket...kände bara att ja blev allt mer irriterad..det blev att vi satte oss på mc donalds o väntade in tåget..

Asså man kan ju undra om man verkligen betedde sig så underligt när man va i 17,18 års ålder..ja säger bara JÖSSES!!! På tåget hem satt vi bakom ett gäng ungdomar..den ena killen hälsade HEJ KOMPIS till atta som gick förbi...dvs många!! o hälsade dom inte tillbaka...så kläckte ah ur sig en massa dumma grejor..som..hälsa inte då fetto, jaha e du för fin för att hälsa, jä-la idiot...mm. o dom andra bara tyckte det va så himla kul...ååååhhh JÖSSES säger ja bara! det va ju så himla äckligt på tåget...mitt i vagnen hade något kräkt..så det bara lå där o flöt...så jä-la vidrigt...blörk!! 

Summan av kardemumman är att detta va nog sista gången för både mig o Johan på HBG festivalen..det gav oss verkligen ingenting...kanske att man tar sig dig nåt annat år men då får det minsann bli på dagen i såfall...
...GUD vad man låter gnällig...men då får ja väl låte som det!!
Emma o Peter sov över och idag när vi vaknat gick vi ner till stan på coffehouse o käkade lunch. sen tog vi en liten repa på stan oxå..Johan handlade kläder..o ja shoppade ett par super snygga skor...kan ni tänka er...va inne på Trampolin o kollade rean..hittar där...ett par klackskor stlk 35...MIN STORLKEK!!! och dom passade...detta har aldrig hänt mig vill ja då berätta..johan tyckte absolut ja skulle slå till...sååå ja d gjorde ja....är en nöjd dam!! hittade fint på Lindex till Alicia..och köpte chai-te pulver på coffehouse med!!! 

ikväll hoppas ja på ett någerlunda lugn. det blev väldigt sent igår natt..om inte Jenny o Dino kommer in så tar ja o Darling det lugnt...ska käka bakad potais med kyckling o Curry röra.
Innan kvällsmat ska vi ta en lång/rask promenad sen ska johan hjälpa mig med lite träning...om ja inte kvider för mycket av min träningsverk.
jag va inne på Ellos hemsida och har hemhandlat en Yoga boll och stekräknare...så nu in i alla tvättade ska fläsket bort!!


Kreta Resan

jaha då va vi hemma igen...gud var en vecka går fort!!!
men vi har haft det super gott.

när vi väl kom till hotellet hade kl hunnit bli 12 på natten..upptäcker då att ac inte ingår..i priset..gud va ja blev lack...det kunde dom ju ha informerat oss om när vi beställde resan..ja ja vi va ju tvugna till att ha ac. graderna låg på 30 så vi fick smälla upp 11 euro perdygn.
Graderna låg somsagt på natten på ca 30 grader...på dagen lite över 40 strecket!!!
söndagen stannade vi på hotellet o i polen...gott..

Måndagen tog vi oss ner till havet..typ rakt över gatan bara!! där låg vi och plaskade  och stekte om vart annat!! och så där emellanåt beställde vi öl o drinkar!!!
Ett tips till alla som besöker Grekland är att testa deras sallad.!! och Fetaosten!! beställde in som förrätt (ganska ofta) grilled fetachesse: så gudommligt gott!!!!
Johan snöade in sig på milkchake, Andreas på bananasplitt och ja o annelie fetaost eller färskpressad apelsin juice...nyplockade apelsiner!!!!

bestämde oss på tisdagen att hyra bil o ta oss till Knossos o på onsdagen till ellafonisis!!
knossos som e gammal grekisk ruin...på vägen dit hade vi härlig utsikt mot bergen...stannade till längs vägen o köpte vattenmelon..mumms!!
på vägen hem stannade vi till och tog oss ett dopp i havet!!!

onsdagen va det dax för en tripp till kretas paradis!!!Ellafonisis!!=)
en riktigt kringeligkrokig väg...milt sagt!!
en helt underbar strand...precis som i filmen the beach!! Jag ljuger inte=)
rosa strand...( som jag tog hem lite av)ljusblått vatten...helt klart....små klippor i vattnet...helt otrolig utsikt...och en massa fiskar i vattnet!!
stannade där ett antal timmar.solade och badade..bilade sen hemåt..stannade till längs vägkanten och köpte hemmagjord honung, olja och raki(som vi skulle ta med hem till våra föräldrar!!)

dagen efter tog vi en poldag...vi alla va ganska stekta efter gårdagens stranddag!! på kvällen tog vi oss in till chania...shoppade...shoppade...hittade någa super fina tavlor som vi handlade med oss hem...denna kvällen splittade vi på oss...o käkade på vars en restaurang...Annelie o Andreas gick på ett håll...och vi på ett annat...en lite romantisk middag för 2=) vi möttes sedan på en musicbar..!! här beställde ja in en caphrinia....STOR va den...o den satte sig rakt i huvudet!! ojojojojoj!! det var några gigantiska drinkar på detta stället...och ölen ska vi inte snacka om!!
Tog på natten en taxi hem och på fredagen tillbringade vi hela dagen på beachen!! det var verkligt på sin plats att steka det sista!!! johan låg antingen i vattenet eller i skuggan...där trivdes han bäst!!
på kvällen tog vi oss in till chania  till musicbaren igen...det va ju sista kvällen!!=)

Lördagen va kommen o det va dax att packa ner allt...utcheckning redan 12.00.. så d va till o ställa all packning i receptionen och sedan ner till polen!!! 18.00 gick bussen.. landade i malmö vid 12 på natten...o gissa om det va gott o komma hem i sangen...den dära jäkla sängen på hotellet va ju som o ligga på betonggolv...=)

det kommer att komma upp bilder men kl har slagit på mycket nu så det är dax att krypa till sängs...ska besiktiga bilen 9.15.

sista inlägget innan resan!!

gud!! ja e stressad..har vi fått med allt....kollar passet, biljetter mm tusen ggr...tänk om vi glömmer nåt viktigt..
har pratat med lillsyrran imorse..så har fått lugnat nerverna lite...men man e ju litta tressad ändån.

ska i väg o kolla hus ikväll...efter det ska vi kolla på en lägenhet i munka..dock ej marklägenhet men men ska kolla...vi måste tyvärr bestämma oss i dag efter vi kollat iomed vi åker i morgon...o dom vill ha reda på det senast måndag om vi tar den eller ej..hrm...
...efter det..hem...duscha..äta...snabbt hem till syrran o vaxa benen...snabbt hem igen...jenny o Dino kommer på kaffe...hrmm...vill städa oxå..så vi har det fint när vi kommer hem. klippa johan får bli o morgon innan vi åker...och vi måste packa färdigt...iiiiiiii ......ptjuuhh..
ja d ska nog gå=)

kramar på er alla...

semester

jaha då hade man semester...sååå härligt..slutade mitt sista pass tisdags kl 21.

Igår va ja o annelie ute på morgonpromenad i 1.5 timme , fixade sen lite i lägenheten. Jenny kom in o vi gick ner till stan. käkade på uteservering o helt plötsligt dunder o brak..helmysigt att sitta där under parasoll när det åskade.tog även en lite runda i stan...o kollade rean...oj oj oj vilket klipp ja gjorde...helt otroligt...va inne på "veromoda"hittade en klänning. provade det o den satt som om den va gjord just till mig..hihi...det va ingen prislapp på så jick fram o frågade vad den kostade...hon kollar i datorn o säger...64,50....eee VA??? ja sa bara JAG TAR DEN!!! helt otroligt...!!! sånt blir man bara så glad av!!!


på em när johan kom hem...(kom lite senare än vanligt...han hade varit o hämtat ut passet...)
...drog vi ner till Väla för att växla pengar inför resan...åååhhhh..inte många dagar kvar!!!
fösökte leta upp ett par shorts till johan men vi hittade inte något så vi drog vidare till Familia..där...bums vi kom innan för dörrarna ser johan ecco..(hade varit inne där innan o kollat in ett par skor...men då fanns inte hans storlek...tur hade han ivarjefall...storleken fanns o d va rea på dom..klipp klipp...!!!
vidare, ej på rean, hittade han ett par shorts o skjorta..!!!!själv valda!!! riktigt snyggt..
ja fyndade oxå shorts o underkläder, d va heller ej på rean..tyvärr.!!!
satte oss ner o käkade på det dära matstället mittemot kappahl...dom hade en GI/salladsbar vilket nuförtiden nyttiga jag(försöker) valde...jag råder alla som ska dit att prova detta...man får inte den gigantiska  salladen med den räcker mer än väl...man får välja själv vad man vill ha i...vilket dom sedan lägger upp framför en...ååhh. ja säger bara testa.!!!
efteråt hämtade vi upp kusin lennart som va i närheten o behövde skjuts in till ängelholm. drack kaffe o satt o snackade i massor här hemma..Dan kom sen in oxå för att hämta lennart, han fastnade oxå ett tag så klockan han o springa iväg...men d va riktigt kul o sitta o snacka...så länge sen ja träffade bara lennart o Dan.!!!
åååh ja fick så fruktansvärt ont i ryggen på kvällen..fick ta värktabletter för ja kunde inte somna..sen kröp jag in till johan o vände ryggen till o drog åt mig all värme....!!!

idag torsdag(imorse) tog ja en cykeltur till therese i Munka-ljungby ...handlade med mig frallor o käkade frukost där. satt o snackade en massa..trampade sen hemmåt igen...d va inte så jobbigt dit för då hade jag medvind...men hem va d lite annat...motvind...o d tar i ganska ordentligt..men skönt  va det...
ja nu ska jag ta o köra hem till mamms o papps för att låna resväskor...sen ikväll blir det till o packa packa packa...!!!=)

imorgon blir det ytterliggare till att packa det sista, åka till örkelljunga, ska sen kolla hus i munka kl 16:15...sen på kvällen e d dax för syrran o mig att vaxa benen inför Kreta...

tjooohooo!!!


Måndag!!

då e d snart dax för jobb...kl står på halv 3 o ska alldeless strax in i duschen.
Darling har i morse varit o tagit blodprov igen,(läkaren va inte nöjd med värdet sist.)..ska ringa honom från jobb ikväll o höra hur det låg idag, o förhoppningsvis så blir d inga fler sprutor. skönt...!!
det känns fortfarande AJ i min rygg..skit att inte johan massage hjälpte...(men den hjälpte för stunden o d va gott)
får kanske ta o flirta med honom lite ikväll när ja kommer hem...hrmm...får se...om han inte sover dvs...han har ju sagt att han ska lägga sig i god tid nu varje kväll denna veckan så han får tillräckligt med sömn..(ganska smart tanke=) men han är nog vaken när ja traskar in genom dörren!!!

helgen!!

vi har haft en helt kalasgoer helg....i lördags bar det av till stranden i mellbystrand med Micke, therese, Loke och Robban.
det va helgött. vi bada en massa allihop o loke som va på stranden för första gången diggade det.
ja d va gott o sola trotts ja redan fått ganska bra färg*ler* men d e gott o sola ändån..rena rama avkopplingen det dära..
..efter några timmar åkte vi hem till Mickes pappa o duschade av oss o svidade om inför kvällens grisfest några hus där ifrån. mycke trevligt o goo mat. körde hem i runt 23 tror ja. när vi lämnade Laholm va vädret ganska varmt, lite avsvalnat o skön kväll...när vi steg ur bilen här hemma i ängelholm va d fuktigt o klibbigt o supervarmt...helt märkligt...vilken skillnad.!!!!
förresten så brände micke o Johan sig..ryggen båda två..smörjde in johan när vi kom hem med efter sol...!!

I dag!!!
vanknade vid lite över 9, låg o mornade mig lite sen bestämde ja mig för att gå upp o göra frukost. johan sov fortfarande så ja väckte honom när d va färdigt.
man skulle kunna säga att halva dagen bestått av tvättning. gäller att allt e torrt o rent inför resan..men får nog boka en tvättid till innan lördag.
idag har det varit johan som fått springa upp o ner i trapporna till tvättstugan...har riktigt ont i ryggen i dag. (vilket johan gav mig massage för ikväll.=) antingen har ja legat konstigt/sträckt mig eller så e d roliga veckans biverkning)

mötte upp syrran vid halv 2 o körde till familia. d va dax att fixa solskyddsfaktor till Johan. hittade med styrkan 50+.
va dock för barn men kassörskan sa att det funkade lika bra för äldre.
inhandlade ny bikini o ett linne...(svårt att låta bli..=) men i försvar så behöver ja denna bikinin inför resan..så d så!!!
stack inom coop oxå på vägen hem...o när vi kommer ut från affären så REGNAR det...oj oj oj!!!
d va riktigt gott...d behövdes....o det har verkligen svalnat av lite..men d hade vatt gott med några knallar oxå..=)
väl hemma körde vi igång maten. Potatisgrattäng, oskalade räkor o vitlöksbröd...D VA SMASKENS!!!
Imorgon e d jobb för oss båda, fast ja jobbar på kvällen....tro det eller ej men ja jobbar bara imorgon o på tisdagkväll sen e d semester för min del...åååååhhh så gött..!!!


värmen!!

oj oj man ska egentligen inte gnälla. men d e ju ganska varmt..o fläktar gör det inte heller....darling har d lite jobbit med värmen..
han började förresten  jobba igår..idag blev han lite yr i pottan o mådde illa på jobb så han åkte hem..doktor ordinerar sov ordentligt o massa vatten.får hoppas d bara e d..men d verkar logiskt..
syster chistel cyklade o lånade stetoskop o blotrycksmätare hos syrran..så fick ja lugnat mina nerver lite..syster christel tyckte d va fina värden...hihihi..
känns jäkligt skönt att man kan ringa till avdelningen när man vill om d e nåt man undrar.
idag blir det stekt svamp på macka till lunch sen ska jag (kanske vi) iväg till ikea o köpa presentkort. Andreas fyller år idag i har inte fixat nåt till honom än...lite dåligt!!!
får se om darlig pallar ta sig ner till polisen idag för att hämta ut sitt pass..annars får vi fixa d nästa vecka. vi åker ju nästa lördag...ska bli så härligt...bara ta d piano o ha d gott..sola, bada o ligga litta i skuggan...ja d ser vi båda framemot..
ikväll blir d som sagt litta kalas...

RSS 2.0