detta händer vecka 19

glömde här om dagen lägga in vad som händer denna veckan så här kommer lite info..=)

Fostret:
Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

mycket som har hänt.=)

ja nu e vi flyttade o har bott in oss i huset i 2 veckor. det är nu den sista veckan som man verkligen känner att detta är vårt hem, o trivs för d gör vi absolut.=) se fram emot våren när snön börjar försvinna och man kan pula lite utomhus med o sätta blommor o en massa annat.

Har lite problem med att gå ut o gå, även om ja inte haft tid till det så har ja inga termobyxor som passar mig nu o gå utan d i denna kalla vinter gör ja dock inte. Frysekylling som ja e. men storasyrran skulle leta upp sina som hon använde när hon vänta simon, så inom en snar framtid så kan ja ut i vintern.=) hahaha

denna helgen e ja ledig..sååå skönt. igår körde ja hem till mamma o pappa och kollade på tv. johan skulle på pokerkväll i ängelholm o va tusan skulle ja göra då...sitta o glo rakt in i en svart tv eller glo in i väggen. nä d fick bli ett besök hem till päronen, skönt att få lägga ögonen på tv ett tag..d va ett tag sen.

idag blev d ett besök till cheepy, fixa lite things till huset, väl hemma igen satte ja igång med brödbak o mitt i jäsningen ringde telefonen.Millan hade hittat en gungstol på loppisen i ängelholm. lämnade degen o ilade in till Millan.vi tog oss till loppisen, tyvärr va d ingen som tilltalade mig, men så gullit av Milllan att tänka på mig när hon såg den. vi körde till en annan loppis när vi ändå va i farten o där hittade ja min gungstol...yeeeey..=) en vit o jätte fin som vi ska ha i barnrummet..mmmmm härligt.=)

syster med familj kom på besök när bröden stod i ungnen o när dom lämnade gården så kom Robban. vi hade egentligen bestämt , ja o johan, att vi skulle ha en kväll för oss själva men det känns så dumt o säga när nån ringer att nej du/ni kan inte komma för att vi har bestämt att vi vill va ensamma... men förstås ibland måste man ju göra d.

måste oxå tillägga att vi va på ultraljud i onsdags. helt underbart va mysigt d va.=) har några bilder,, o blir att ja lägger in här så småning om men det lär nog dröjja då man har lite annat att prioritera numera.. hehehe
förövrigt så växer magen så d knakar. spratar o rörelser känns hela tiden o d e supermysigt...snärt lär nog johan känna dom oxå.=)

o till sist alla som undrar när vi tänkt fira oss....har inte blivit att vi diskutterat d riktigt.... men lovar vi hör av oss..som d ser ut nu så lär d nog bli en vardagskväll då helgerna redan är fulla med andra kalas o annat.

Kram på er alla=)

flytt dax.=)

ja i natt är det sista natten i lägenheten och nästintill allt är nerpackat, så himla härligt.

iförrgår fick ja nån sorts panikångest, började hyperventilera pga flytt, känsla av att inte ha kontroll o en massa jobb på det. Valde att lägga mig inför natten o sova bort det. igår kom ja till insikt med allt. skulle nog försökt fått bort nån arb.dag+ ringt om hjälp med packning, så himla dum o töntig man e, tänker att d klarar ja själv istället för att tacka ja till hjälp som erbjuds.. Jenny kom igår några timmar på dagen och hjälpte mig att styra upp lite, vilket kändes rikigt skönt.

bestämde även igår att nu får d va slut på stressen o det hemska humöret. för d första påverkar det barnet och för det andra påverkar det Johan. jag blir så uppjagad av stressen att jag glömmer att beteer mig dumt.  

tackat även idag för all erbjuden hjälp o tänker numera ta emot den, vet bara inte rikigt vad ja ska sätta alla på och var....men det löser vi tillsammans.  


idag är jag fullgången V16 och går in i V 17 imorgon och då händer detta:

Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.


nu springer d..=)

tjohej o hååå... här går det undan..=)

har nu gått 15 fulla veckor o i morgon tassar vi in i vecka 16...

Fostret:
Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.


Det märks att blodnivån har ökat betydligt i kroppen..enligt vad det står i gravidguiden så ska den ha ökat 20% nu..
blir anfådd ganska kvickt numera och har fått lite näsblod, vilket ja aldrig annars har..=) 
många som undrar om ja blivit varm av mig i o med att blod volymen ökat men ack nej...den får nog ökas mer för att ja ska känna av d..e en lite frysekylling..men bara för det så kommer ja säkert gnälla när ja väl blir varm..hahaha aldrig är man nöjd. 

har under en veckas tid nu inte mått så hejsan hoppsan i magen, fick sån dära rolig förstoppning, tvi vale säger ja bara..numera äter ja katrinplommonpuré, och vanliga..just för att inte råka ut för d igen...=(BM tror d kan bero på att ja äter många Rennie för min halsbränna, vilka kan orsaka detta sååå nu e d slut på d o kör med losec mupps bara..hjälper inte d så blir d ett litet besök hos läkaren..=)

1 vecka kvar till att vi blir husägare på riktigt..såå härligt. lägenheten ser dock ut som ett bombnedslag..en jäkla röra o låder över allt..tycker att man packar o packar o packar men har fortfarande hur mycke kvar som helst....ja blir hyperstressad när d e så här..

vill passa på att tacka alla som erbljuder/erbjudit sin hjälp på ett eller annat vis....lovar vi hör av oss när hjälp behövs...tack vare våra familjer o vänner kommer detta gå som en dans..=)

nu till slut vill vi önska Tintin lycka till imorgon..=) många kramar till er i Lund..

RSS 2.0