vad händer vecka 15 då??

ja d glömde jag ju skriva..hrmm...jo detta händer.:


Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.

v.15

idag nyårsafton går vi in i vecka 15.alltså 14+1 för att vara exakt.=)
det går verkligen undan..

ligger jag ner på rygg kan ja känna nästan exakt hur stor livmodern e..helt fräckt..
..innan va man mest mjuk o "fläskig" tyckte jag, med andra ord rund om magen o nu den de senaste veckorna har det hårdnat till ordentligt på sina ställen..=) nu börjar man så sakta mer fatta att där e en lite snutt där inne.. 

ca 3 veckor till ultraljud o d ska bli så spännande.=)

idag är det som sagt nyårsafton o d ska vi fira i Ö-a hos Robban. ska bli mycke trevligt, johan o Robban ska stå för middagen o ja som vill ha efterrätt får fixa till det..Lisa ska oxå komma så vi blir fyra pers..lugnt o lagom för min del..ser verkligen fram emot ikväll...=) har köpt drikexrtakt...eller cad d heter..sånt som man kan blanda till drinkar med...så ikväll blir det alkoholfria sanfransiscos och caphinias..hahaha..o iltta champis att skåla i såklart..=) gott slut & gott nytt på er alla.=)

skickar en STOR kram till er i Lund, han e sååå fin, tänker på er i massor, kollar in bilder o filmer hela tiden..

mellan jul o nyår.=)


nu är vi inne i Vecka 14 och då händer detta=)

Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.


igår va ja på mellandagsrea o gjorde ett sånt klipp...oj oj oj..va inne på mamma avdelningen på HM. 100 kr plagget...helt otroligt..här roffade ja åt mig..röd tröja, svart tröja, lila tunika/festblåsa till nyår och en grå kjol..allt detta för bara 400 kr..helt underbart när sånt händer ju..=)


vet inte men det verkar som om ja redan börjat få foglossning..känns som om hela höften ska gå i tusen blitar..får väl slå en liten pling till BM....men..för övrigt är jag väldigt glad över att alla mår bra.. 8)


dan före dopparedan...

God Jul allesammans..=)


man måste skratta för då mår man bra...

På kyrkans förskola satt en klass och hade

religionsundervisning. 

Läraren, som dessutom var både kyrkans körledare

och kantor frågade lilla Lisa:

- Vem skapade universum, Lisa?  

Lisa, som satt och sov i bänken reagerade inte förrän

Jonny,
killen i bänken bakom, stack sin penna i

ryggen på henne.

- HERRE GUD! utbrast Lisa, men somnade om.

- Jajemän! Det stämmer, sa läraren.
 

En stund senare fick den sovande Lisa ännu en fråga

angående kristendomen. 

- Vem är vår herre och ledare?

Även denna gång stack Jonny sin penna i Lisas rygg

och Lisa hoppade till och skrek:

- JESUS KRISTUS!

- RÄTT! sa läraren och gick vidare till predikan om

Adam och Eva i paradiset.
 Lilla Lisa somnade om. 

- Vad tror ni att Eva sa till Adam när hon fött 30 

barn?

Jonny fnissade och stack pennan för sista gången i

Lisas rygg.
  Den här gången skrek Lisa irriterat:

- OM DU STICKER IN DEN JÄVLA GREJEN I MIG

EN GÅNG TILL SÅ KOMMER JAG KNÄCKA DEN I 2
 
BITAR OCH STOPPA UPP DEN I RÖVEN PÅ DIG. 

Läraren svimmade!


bekräftat..=)

ja nu är det bekräftat...nu e det inte bara fläsk längre..hahaha
va hos BM o lyssnade hjärtljuden idag,helhäftigt. det dunkade på riktigt bra, 145 slag i min så det låg perfekt.

man får en riktig WAOW känsla, både ja o johan blev lite stumma tror ja..lite magiskt e d ju.=)

igår när ja o Johan kom hem från Å o J såg vi att det rann en massa vatten längs vägen mellan trottoarkanten o plattan med kälsorteringen. o det forsande inte lite vatten vill ja lova. vi ringde securitas så fort vi såg detta, blev kopplad till en kommunnisse som tackade för att vi ringt. jag va uppe inatt då ja haft svårt för att sova( tänker på Å o J ), upptäckte då att det fortfarande rann massa vatten..undrade då o fortfarande varför inte kommunkillen stängde av vattnet igårkväll när han va här o kollade..mycke vatten som kunde sparats.

 kl 8 i morse stängde dom vattnet och började gräva. o jag fick ta min lilla tandborste o köra bort till M o R för att borsta mina gaddar.
snackade lite med killarna som va här o grävde. det var som vi trodde, det hade juh gått läck på vattenrören, troligtvis pga kylan. så nu är här ganska isigt på sina ställen, och inte minst vid källsorteringen. kl 12 när ja kom hem fick vi vattnet tillbaka så det gick juh ganska snabbt tycker ja.. hade förväntat mig att va utan vatten mycket längre.

till Lunch kom syster o simon. dom skulle julhandla i stan o stannade till här och käkade. syrran undrade om d va oki om Simon stannade här så gick d lite fortare för henne i stan. givietvis tyckte ja så nu har ja o simon lekt med bilar en längre stund, o tradat en massa om allt...det är liksom mycke  tittel tolla här o tolla där..upprepar allt man säger..

pratade med Jenny i tel. o berättade för henne om en grej då ja blev arg..simon säger ja du ble aaajj..du aaajj på maj..nä tyckte ja. ja e inte arg på simon..ja älskar ju dig.....simon tittar på min o sägar jaa du ässar ju maj..

han e ju för go denna killen..=)

håller tummar o tår, ska försöka leta upp lite att fördriva tiden med och skicka till Å så d inte blir allt för drygt att stanna till sängs. vi tänker på er massor, hör av er om ni vill ha hjälp med nåt.

V 13

då har ytterliggare en vecka gått.=)


detta händer denna vecka..

Benvävnad skapas och revben kan ses på ultraljud. Fostret kan öppna och stänga sin mun, suga och svälja, gäspa och sträcka på hela kroppen. Lungorna är färdiga och fostret börjar röra på bröstkorgen som om det andades, men syret kommer genom blodet. Hos flickorna finns nu miljoner ägganlag i de omogna äggstockarna och pojkarna börjar bilda manligt könshormon
.

Inte mycket förändring har skett mer än att magen växt..har berättat på jobb nu för nu går det inte att dölja längre..=)

känner mig irriterad över folk som påpekar att det är alldeles för tidigt att det syns..och att ja har haft  grav.symtom för tidigt....vad fan tror dom egentligen???.. att ja fejkar det!!!!
...har fått reda av BM att det inte är konstigt alls att det syns, i o m att jag är kort så syns det mycket tidigare..så där fick ni..o till alla er som redan har barn som tycker o tänker om symtom o mage..ni om några borde veta att ingen gaviditet är den andre lik....åh d va skönt o kräka av sig lite..

I helgen va vi i GTB på Lisebergs julmarknad...helmysigt..och väldigt fint.=) ni som inte vart där...åk dit o kolla..så himla fint med alla ljus.=)
inhandlade även de sista julklapparna..yey..har nog aldrig hänt att ja varit färdig med julklapparna så här långt innan julafton..e sååå skönt...slippa tänka på d..=) nu är det mest packning/flytt o lite annat som fyller ut hjärnan.

idag när ja o Johan kommer hem ska vi åka till en massa möbelaffärer o kolla in ny soffa o köksbord till huset..ska bli kul..=)


vecka 12

detta händer vecka 12=)

Fostret är cirka sex centimeter stort och väger cirka 15 gram. Fostret börjar röra sig spontant, vrider på huvudet, hickar och rör på fingrarna som dessutom har fått fingeravtryck. Nu börjar fostret också reagera på mammans lägesändringar.

visst låter d mysigt..=) ja nu börjar det synas, folk börjar nog undra lite varför ja alltid går med leggings. För jeans fungerar inte att ha på sig..går lixom ej runt...


ja nu e snart de 12 kritiska veckorna över o 1 tredjedel av tiden har redan gått..jösses vad tiden går när man tänker så..helt magiskt ..=)

..hoppas att min trötthet avtar om några veckor...tycker synd om johan ibland då ja bara somnar i tid och otid...fast d e mest på kvällarna ja inte kan hålla ögonen öppna..börjar redan vid halv 7-7 tiden..sen så..men enligt BM e d bra att ja slumrar när ja e trött för att kroppen behöver det.
för övrigt mår ja super, har fått tabletter för min halsbränna...tack vare att dom hjälper är mitt humör mycke mildare..och även att ja bytat arb.dag och jobbade igår har helgen varit superhärlig=)

igår när ja kom hem hade J fixat till lite julmiddag, julmusiken va igång o han hade städat...supermysig lördagskväll.;)
idag har vi varit över hos min Kusin o tjejan, käkat frallor o snackat..alltid lika kul=)
 
hämtade ut lite grejor på coop som vi hade beställt...o när vi kom hem va det inte helt..sååå himla tråkigt..blir så besviken på sånt..=(

imorgon bär d av till Jobb igen..och i morgonkväll ska vi börja packa på allvar..d e dax att småstarta packningen...har ju en del..hrmm..



ledig tisdag=)

ja då har man jobbat helgen o måndag o är ledig idag..tänkte ja skulle ha lite go sovmorgon idag men vaknade kl 7, springa på toa sen kunde ja inte somna om..visserligen inte så konstigt ....*ler*..somnade på soffan med johans arm omkring mig kl....ja ja tror klockan va typ 8-halv 9.så har ju sovit sen dess..

..när vi var hos BM pratade vi om den dära bedövande tröttheten som infinner sig ett par ggr om dagen..så när jag väl sätter mig lite gott så somnar jag direkt...kommer ihåg att ja sa till Johan..du vet den dära bedövande tröttheten??..ja svarade han..jag har d nu..o orkar inte hålla ögonen öppna..o sen nån sekund efter somnar jag.=)


Ja åter till idag..som sagt tidig morgon..sitter o inväntar att systemet ska öppnas. se om dom har den nya glöggen. tänkt ja ska fixa till en lite julkorg till den dära killen som hjälpte pappa med min bil, + att ja ska fixa nåt till pappsen oxå såklart. dom  la ju nästan en hel ledig helg på min bil..dom e så snälla så..o då måste man ju uppskatta dom såklart.=)

så d blir till att ordna ihop detta o köra till pappas jobb, sen blir d väl en lite titt hem till seppo en runda, har ja tur är mamma oxå ledig idag..

....sen bär det hem..ikväll ska ja o johan till Bengt..äntligen..har sagt så länge att vi ska köra dit o tacka honom för all hjälp med hus, han fyller ju även år i morgon så vi får fundera ut nåt..=) en fin julblomma kanske...hrmm...=)



RSS 2.0