förkyld!!!

ja nu har man åkt på en dunderförkylnng delux..fy fasen..!!
kände i kroppen i tors att nån va på tok...sen på kvällen så small det till..va i valet o kvalet att åka på genrepet till erurovision i malmö tillsammans med J som ja fick av johan i födelsedagspresent...men tyckte ja kände mig lite mer kry framåt middag så ja bestämde mig med hjälp av J för att åka.=)

så här i efterhand så kanske det va dumt att åka för idag har ja bara mått sämre..men som johan sa...d hade ja nog gjort ändå=)
ska bli intressant att se ikväll hur d går..=) det var nämligen många bra låtar=)
o även om ja o J kände oss som två lantlollor mitt inne i malmö så tycker ja vi hade det kul o trevligt ändån..eller hur J...? vi lär ju inte glömma d ivarjefall...hahaha=)

Lilla Alicia firar ett år i dag o ja får stanna hemma så ja inte smittar hela gänget där..=) skulle egentligen vatt på möhippa ikväll med men d pallar ja inte..ja får va hemma o krya på mig istället..=)

nå vad händer med magen då...jo..d e ju ganska livligt vill ja lova..johan känner mer o mer nu..nu kan man få en liten kick i sidan o hela magen svajjar till..helfräck...
tror även det blir en liten högerhänt pjodd då den endast och bara endast vill ligga på höger sida, den verkar trivas väldigt bra där..=) ja börjar mer o mer bli nyfiken på vad/vem d e som sprallar där inne..men de lär vi få veta när d e dax juh.0)

Detta händer i vecka 23


Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.


kan ju tillägga att bebben tycker mycket om Schlagermusik...den diggade nämligen hela showen igår.. hahaha coolt..
 


Morgonbild v 21 på Mig o Magen=)



Härlig morgon friss med putande mage..hihihihih

Magen vecka 21=)



Det växer och gror=)

Lilltrollet=)



Här har vi Lilltrollet.=)

v.22

Bebben lever livet...sparkar o buffrar...diggar Lady Gaga. johan har fått känna ytterliggare en sprak.

besök hos Bm i tors. fått tid till Läkare då vi ska diskuttera mätning av mitt bäcken, vilket inte va så självklart längre enl. läkaren..förstår inte hur hon kan tycka nåt när hon aldrig har träffat mig..men ja e laddad inför mötet, ja Kräver att dom mäter d så slipper ja oroa mig över d.=) o där med BASTU:!!!

Nu börjar det mer o mer bli verklighet alltihop..magen växer så d knakar=) har kommit till insikt att nu e vi snart där..Daniel o Linnea har fått en pojke i helgen o  Angelica o Daniel fick igår en påg..såå om lite mer än 3 månader så beräknas vårt lilltroll titta ut.=)

får ta o skynda på Johan lite med vagga o Säng som han ville bygga, dags att börja på d.=) 

hade förövrigt en helhärlig Allahjärtans dag, Johan hade fixat ett Bad till mig när ja kom hem från Jobb , ljusen tända o gotte där till...sen på kvällen bar d av till Kina Rest mmmmm...myys.=)

har försten inte mycke foglossning längre..så skönt...och Peppar peppar ta i trä....inte mycke halsbränna heller...härligt så länge d e lugnt.=)


har hittat idag en ny version av låten WE ARE THE WORLD, gjord för Haiti

lyssna o njut.=) för d gör ja o Bebben!!!

We Are The World 25 For Haiti - Official Video



Detta händer v 22=)

Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

Läste även i en bok som ja har här hemma att bebben väger ca 450 g nu..hihihi

det är även dax för att inhandla nya Bh:s nu för nu gror dom massor..C är numera för litet..så får nog testa på D kupa..

ta hand om varandra alla..=)


V 21


Jaha nu går vi in i vecka 21 redan..många som säger att tiden går sakta när man längtar o väntar på något men nu kan ja inte hålla med.det här går ju aldeless föör fort juh. hujamejda..=)

med lite eftertanke så e d ytterst lite skönt att d går lite fort ändå..då jag har fått mer ont av foglossning..men men d e sånt som hör till..ska inte klaga.=) ska till Bm på torsdag så ska där ta upp mina små bekymmer så kanske hon har nån bra lösning på allt.=)

detta händer v 21=)

Fostret: Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.

Föresten så köpte vi barnvagen som vi skulle åka o kolla på..vi hade tur att den va kvar..sååå himla fin e den..=)

Tänker mycke på Å & J & T. så skönt o höra att han växer o mår fint.=)

denna veckan blir lite mer ovanlig än alla andra..Mamma o pappa ska till egypten en vecka o pyser i morgon bitti. det blir jag o syrran som passar hus o hund, så johan får prova på att på lite ensamt mer än vanligt här hemma i vårat..då jag o Annelie ska skiftas om att sova o vara hos Seppo. Men det löser sig nog..

jaa så ligger det till numera.=)



härligt med snö=)

för att vara tvärt emot alla andra så tycker ja d e riktigt härligt med all denna snön som kommer. visst kan ja förstå att det kan va jobbigt med allt skottande och att man kanske är rädd för att köra i det men jag har änsålänge inget emot att va ute på vägarna....sen e d ju rikigt fint med all denna snön...det gäller att njuta så länge den vill va kvar..=)
..va ute o skottade infarten nu i FM....skulle ge mig på den stora vallen som blir när vägen skottas här...men jag insåg ganska kvickt att d skulle ja låta bli..trotts att vallen va kvar kom Tess ändå in på gården med sin "traktor"bil..hahaha..o snäll som hon va så skotta hon bort vallen till mig..så nu kan ja komma till jobb i tide i EM,, hade annars fått invänta Johan..=)

Lär nog få ett litet ajjabajja från dig Lillemor...men ja lovar ja tog det riktigt försiktigt...=)

Har nu idagarna fixat gravidförsäkring, och med Tess hjälp idag, röjjt lite bland det som ska slängas...lite ska ges till loppis så kanske man kan få en slant o resten ska slängas..=)

nu har vi gått in i vecka 20 och är halvvägs igenom graviditeten...shit d går riktigt fort nu... =)

är inne på blocket och letar Barnvagn...som d ser ut nu så e vi inne på o ha en Emmaljungasmart duo kombi..hittade en till salu idag men kan ju inte ringa på den utan johan sett den...men men den ser ut så här ivarjefall....

Klicka för att se nästa bild


Detta händer i vecka 20..



Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna



RSS 2.0