"Midjemått" 116 cm full vecka 31

 bilden tagen full vecka 31....

vi har nu gått in i vecka 32..och endast 8 veckor återstår tills beräknat.=)vem vet kanske mindre eller mer..=)

där är inte många förändingar sedan förra veckan. bebben har börjat hicka mer o mer då den tränar sina lungor genom att andas in fostervatten..=)känns som rytmiska rörelser.

märker även att det blir tyngre o tyngre....har ja vatt igång o i väg hela dagen så blir kroppen väldigt mör på kvällen, ont i höft, rygg o i fötter......
...förra veckan låg Johan sjuk natten till tisdag fram till tordag kväll. Han åkte på maginfuensa då d kom från alla håll..
..han började kl halv 11 på kvällen så d blev ingen sömn för varken honom eller mig..för jag fick en massa sammandragningar vilka ökade allt eftersom...framåt 3-4 på morgonen låg de på 10 min mellanrum....konstigt var att de slutade framåt 7 tiden då även Johan slutade kräka..

..tror att d va mitt psyke som satte igång sammandragningarna då ja va orolig över Johan. Ja menar förra gången han va dålig fick vi ju åka tut tut bilen...o allt därtill..o sen såg ja värsta cenariot där ja fick åka in mitt i natten utan johan--jajaja resultatet av detta blev att ja sjukskrev mig fram till den 27. vilket innebar 4 arb.dagar...så nu har man lämnat Jobb för en längre tid o bara inväntar bebisens ankomst......ser sååå fram emot det.

imorgon onsdag blir det nytt BM besök...sista med denna Barnmorskan...ska få ny då min nuvarande ska sluta. Hoppas att ja kommer trivas lika bra med den nya.

I rubriken ovan kan läsas 116 cm...vilket betyder att ja växt 1 cm denna veckan...sååå nu leder jag över Johan...weeeehii..men ja tror han kanske har minskat något i sitt midjemått efter veckan som varit.

vad händer med bebben vecka 32???...JOoo!!
 
enligt BLI MAMMA

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

 Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

enligt FAMILJELIV

Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

enligt  PLANETDAD

Nu kan lilla Rocky eller Britney börja bli otålig, och vissa småttingar vill ut i stora världen redan nu!
Nu är bebisen ca 40-42 cm långt. Den börjar sakta träna upp olika funktioner för att klara sig utanför mammans mage. Om det är en Rocky där inne, är det mellan vecka 32-38 som testiklarna börjar vandra ner mot pungen.


vecka 31

 Kortet är i vecka 30

jaaaa som ni ser så forsätter det att växa till sig..mätte även magen och ligger nu på 115 cm..dvs..växt 2 cm=)...johan som e skengravid hade oxå växt 1 cm såå nu ligger vi på samma midjemått..=)

denna veckan har varit lite mycke för huvudet...eller kan kan kanske uttrycka det så här istället...tuff vecka för humöret...hormonellt..ungefär..7hundramijoner tankar och  känslosvallningar...ååh listan kan bli lång..

hoppas på en hormonellt bättre vecka..den kommande..!!!

igår när vi städade o bäddade rent kom vi snabbt fram till att just nu har jag 6 kuddar i sängen, och johan har bara två...innan va d Johan som hade 4 och ja knappt 2.....men har lite sjukt mycke uppstötningar på nätterna så måste halvsitta bekvämt o sova..den lill* knytet trycker en massa på magsäcken när jag sover tror ja.

Anders o Alicia kom på besök på em..nån timme innan ja skulle till jobb. hon e ju bara föööör go den tösen.
hon har sten koll på vilken låda hon får rota i, i Köket...längst ner är burk lådan..hon gick raka vägen fram o öppnade...hahaha..

hjälpte systeryster med att måla här om dagen...så nu blev även långsidan färdig på garaget..=)e lite nyfiken på hur utvecklingen är på sovrummet..får nog ta o pysa dit nån dag..=)

var och hälsade på Å, J och lilla T i veckan..såå gosigt...han bara växer o växer...så skönt för dom att allt e bra.=)
fick även då massa tips liksom igår på jobb om vad som behövs införskaffas inför förlossning och hemkomst. himla bra med sådan information....har liksom funderat en massa vad man behöver packa med sig...
...men tror nu att ja har d mesta nerpackat i väskan.=)


har fått reda på igår att det inte är sååå himla bra att ja solar fejjan längre..det står i böcker o på nätet att kloasma förvinner efter graviditeten, men har fått berättat för mig att så är alltid inte fallet, utan kan få ha d med mig i flera år...såååå ja har beslutat att inte slänga ut fejset i strålarna...ett tufft beslut för ja vill sååå gärna sola lite när ja går hemma....får införskaffa mig en stor solhatt eller keps kanske räcker....jajaja vi får väl se vad som sker.=)

....har fortfarande inte fått några bristningar=)

detta händer denna veckan!!
 
enligt Bli Mamma

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för “vita” bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.


enligt famijleliv

Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

enligt planetdad

Ca 40 cm långt och väger ca 1 800 gram. Barnet kan påverkas och bli ”dåsigt” om hans eller hennes mamma ätit mycket mat. Håret på huvudet kan vid det här laget ha blivit några centimeter.

vecka 30

jaaa..d e faktiskt så att vi trampar in i vecka 30, känns helt konstigt att veckorna bara springer. D lilla livet sprallar på som vanligt i magen....den har fått för vana att trycka upp rumpan eller huvudet i höger revben..känns så där skönt..hahaha...menmen d hör juh till det med..=) hela magen gungar en massa när den rör sig...=)mysigt...

....fräckt e d när jag badar...då vajjar magen, den verkar tycka om att ja badar för då sprallar den jätte mycke( man ser ju mycke utanpå magen numera)...brukar kalla på Johan så han oxå får se och uppleva=)

har märkt att jag har får bruna fläckar i ansiktet när ja sitter i solen. sk kloasma som är pigmentfläckar vilka uppstår på grund av hormonförändringar i kroppen och som förvärras när man solar men som oftast försvinner efter graviditeten.

I Lördags firade vi 1 årig förlovning,,,shit vad tiden går...började med frukost på altanen i härliga solen där vi satt o njöt och diskutterade hur vi skulle göra här,Bygga ut/ändra o fixa....på em åkte vi upp till café utsikten i Båstad o fikade, (där vi förlovade oss).
senare på kvällen åkte vi in till Ängelholm o käkade thailänskt....mmm gott..efter det blev det Bio, Alice i underlandet...hade en helt underbar Lördag..=)

I söndags fick vi besök av Linéea och Daniel med Lille Tor...vilken gosig gosse d dära e=), fikade snackade o hade d trevligt=)
efteråt körde ja hem till syster för att kolla deras bygge, dom renoverar ovanvåningen. dom upptäckte när dom skulle byta fönster att vattenläckan som varit innan förstört mer än dom trodde så de fick riva hela ytterväggen o byta en massa, så det höll dom på med igår. 
på kvällen när ja o Johan va på G med grillat fick vi oväntat besök...alltid lika trevligt...arbetskompis till Johan med Tjej...slängde in lite mer potatis i ugnen så där va till dom med. himla trevligt=)
vi avslutade kvällen med att hyra hem en film sen blev d minsann o da dax för sömn.=)

Idag har ja pysslat o fixat en massa, många telefonsamtal ringda och fått mycket i sin ordning.
ikväll blir det till att byta däck på våra bilar.=) Syrran ville ha hjälp med lite målande på huset ikväll med...o visst ställer jag upp....som det verkade på pappa så ville han nog ha Johans hjälp med däckbytena...där e ju några bilar om man säger så..

VECKA 30 HÄNDER DETTA

ur Bli mamma

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

ur Familjeliv

Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

ur Platetdad

Hjärnan vecklar ihop sig för att rymmas i bebisens kranie. Lungorna fortsätter att utvecklas och förbereder sig för att kunna andas.


ska tilläggas till bilden nedan.....

 ....att jag växt ytterliggare 1 cm...så nu ligger ja på 113 cm runt magen.=)

mage v 29


glömde!!

oj oj oj glömde ju....

jag är inte sjukskriven längre utan ska tillbaka till jobbat ikväll..har dock fått restriktioner fråm BM..om ja känner att det inte fungerar, dvs om sammandragningarna kommer tillbaka, blir d sjukskrivining igen och då för gott fram tills ja egentligen ska gå..

alla värden va fortsatt bra...
 
blodtryck 115/50
magen 28 cm
hjärtljuden 146


ja hinner ju inte med....

.....det går för fort nu.....många har sagt att vänta bara...efter vecka 20 så går d jättefort...DOM HADE RÄTT!!!

jag har varit sjukskriven nu en veckas tid pga av mycke sammandragningar, e ju inte riktigt dax ännu, några veckor till tack..=) sammandragningarna lättade en hel del o vissa dagar hade ja inga alls..skönt.....

påsken kom o påsken gick...har haft en rellativt bra helg..hade lite påskfirande hos mamma o pappa i söndags kväll...gott o trevligt....o på måndagen hade vi många besökare...vilket va trevligt d med förståss.
söndagen och måndagen var två fina dagar...

mamma kom i tis..o hjälpte mig i trädgården. jag satt på en jacka på gräset o klippte lavendelbuskar eller liggandes  i rabatten o rotade...o mamma röjjde runt..när Johan kom hem blev d hundskitsplock för honom o annat fix i trädgården.....mamma kom även igår o hjälpte till med d sista...såå nu har ja inte d hängande över mig.....har bara lite smått kvar..

på kvällen kom annelie o Andreas o pappa så då grillade vi och käkade tobleronefondue...härligt mumsigt gott=)

occh jag har planterat blommor i krukorna på trappan...äntligen är det vår.=) 

ja känner att ja behöver solen..dessa förbaskade hormonsvängningarna gör mig tokig..såå konstigt..ena stunden skrattar man o mår fint...andra stunden ja då bölar man o tycker att allt gått under..suck!!

mamma med alla andra undrar hur ja kommer se ut när ja e hög gravid...d undrar ja oxå över..haahaha..man känner att d blir tyngre o tyngre o d e kanske därför man känner i rygg o höft nu mera,,,,vaggande anka blir d när man går..

var på massage igår vilket var sååå behövligt....har verkligen haft svårt för att sova på nätterna då höften o ryggen gjort sig påmind hela tiden. Johan har fått hjälpa mig med kuddar bakom framför o e mellan..då ja har svårt att vända mig...hahaha...har skrattar några gånger åt d när vi håller på att fixa rätt kuddarna..sen e johan en pärla som masserar mig när ja behöver d.=)
dock inatt har ja bara vaknat nån gång,,,massagen gjorde susen tror ja o sen va ja sååååå j-la trött.!!!

igår va ja hos BM..tidigt kl 8 för glucosbelastning, söt sörja man dricker på fastande mage, vänta 2 timmar sittandes på en stol, sen ett stick i fingret för att se om man har grav.diabetes..ooonej d hade ja inte..men dom kollade även järnvärdet vilket hon inte var nöjd med. ska väl ärligt talat erkänna att ja ej tagit mina tabl som ja skullat..men tycker d känns fel att ta tabetter mot nåt som dom inte kollat upp om ja behöver...såååå nu när ja vet så tar ja dom givetvis..1 tabl om dagen framtills nästa koll...
fick även tider till föräldrargrupp...11/5 är första besöket...får sätta upp lappen på kylskåpet så ja inte tappar bort den tror ja..=)

numera ser man verkligen på magen hur bebben sträcker på sig o har sig, det är fortfarande en liten vilde ja har i magen...highlive nästan hela tiden....o d e jätte mysigt..förutom dom sparkarn som gör lite ont...men är inte så många av den sorten ÄN....hahaha

Nu när vi e i v 29 händer detta:

från sidan BLI MAMMA

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig mycket och du bör kunna känna många rörelser under dagen.
Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.


från sidan familjeliv

Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

från sidan planetdad

Någon gång kring vecka 29 kan du se barnets sparkar utanpå magen. Om din tjej är stressad eller upprörd (eller kanske orolig av att hon har känningar av förvärkar) påverkas bebisen eftersom de hormoner som frigörs passerar moderkakan och överförs till barnet. Kanske dags att ge henne lite massage? Ett varmt bad kan också hjälpa mot förvärkar.
Om barnet: Barnets huvud, som tidigare varit stort, är nu i proportion till den övriga kroppen.

Känner kanske att det blev ett litet rörigt inlägg denna gången...men va tusan...ja känner mig rörig i huvvet sååå då kan d ju inte bli annat iheller..=)....slänger in en bild på v 29 magen lite senare.


mage v 28


redan vecka 28....

eller jaa halva har redan gått...shit ja som skulle lägga in en bild på magen vecka 27...hann inte....ojojoj...
påsken är här och jag som skulle jobba hela blev istället totalt ledig....då BM tyckte Sjukskrivning pga av att ja haft rätt så mycke sammandragningar måndag tis och ons...så som d ser ut nu sååå ska ja ta d piano tills ons nästa vecka då jag ska till BM igen för besök + glucosbelastning, där man testas för geviditetsdiabetes..

då ja va på besök på BM-mottagningen kollade dom värdena..
115/60 i blodtryck..BRA,
magen fortsatt 26 cm...BRA,
hjärtljuden på 152..BRA
och så klart klämde o kände vilket oxå va som d skulle..BRA=)
Fck även reda på från förra besökets provtagningsresultat....ingen HIV, SYfilis eller andra sjukdomar...d va ju fint=) och jag har ej bildat några antikroppar iheller..=) nytt prov på det ska ja nog ta vecka 35...tror ja d va!!

nästa vecka ska vi oxå kolla järnvärdet...vilket ja e nyfiken på vad d ligger på=) + vägning.=)

har mätt magen runt idag och nu ligger vi på måttet.....112 cm..=) snart förbi johans midjemått...hahaha

idag har Johan varit i skogen med Pappa och fixat ved..eller jaa fällt en massa och dragit fram...så vi har ved till nästa vinter..nästa steg blir till att klyva d...nån helg framöver..

imorgon blir d påskfirande hemma hos mamma o pappa...alla 3 döttrar med respektive/familj.=) trevligt.

Vad händer med bebben nu vecka 28 tro???

enligt sidan BLI MAMMA:

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

enligt sidan FAMILJELIV:

Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

enligt sidan PLANETDAD:

35-38 cm långt. Ca 1 000 gram. Barnets hjärtverksamhet kan öka när modern pratar.

Grejjen är ju den att...T föddes i denna vecka, vilket har blivit en liten milstolpe i graviditeten. så går man in o kollar på de första bilderna  och filmerna så e vår bebbe ungefär lika stor..hihihi helt otroligt.....förresten..såå mysigt o träffa Å o J o T förra veckan..vilken gosig liten lillkille..såå härligt att allt gick bra för honom och att äntligen få va hemma o få en vardag.=)

oooo förresten allihop...glad kyllingahelg.=) KRAM


RSS 2.0