vecka 31

 Kortet är i vecka 30

jaaaa som ni ser så forsätter det att växa till sig..mätte även magen och ligger nu på 115 cm..dvs..växt 2 cm=)...johan som e skengravid hade oxå växt 1 cm såå nu ligger vi på samma midjemått..=)

denna veckan har varit lite mycke för huvudet...eller kan kan kanske uttrycka det så här istället...tuff vecka för humöret...hormonellt..ungefär..7hundramijoner tankar och  känslosvallningar...ååh listan kan bli lång..

hoppas på en hormonellt bättre vecka..den kommande..!!!

igår när vi städade o bäddade rent kom vi snabbt fram till att just nu har jag 6 kuddar i sängen, och johan har bara två...innan va d Johan som hade 4 och ja knappt 2.....men har lite sjukt mycke uppstötningar på nätterna så måste halvsitta bekvämt o sova..den lill* knytet trycker en massa på magsäcken när jag sover tror ja.

Anders o Alicia kom på besök på em..nån timme innan ja skulle till jobb. hon e ju bara föööör go den tösen.
hon har sten koll på vilken låda hon får rota i, i Köket...längst ner är burk lådan..hon gick raka vägen fram o öppnade...hahaha..

hjälpte systeryster med att måla här om dagen...så nu blev även långsidan färdig på garaget..=)e lite nyfiken på hur utvecklingen är på sovrummet..får nog ta o pysa dit nån dag..=)

var och hälsade på Å, J och lilla T i veckan..såå gosigt...han bara växer o växer...så skönt för dom att allt e bra.=)
fick även då massa tips liksom igår på jobb om vad som behövs införskaffas inför förlossning och hemkomst. himla bra med sådan information....har liksom funderat en massa vad man behöver packa med sig...
...men tror nu att ja har d mesta nerpackat i väskan.=)


har fått reda på igår att det inte är sååå himla bra att ja solar fejjan längre..det står i böcker o på nätet att kloasma förvinner efter graviditeten, men har fått berättat för mig att så är alltid inte fallet, utan kan få ha d med mig i flera år...såååå ja har beslutat att inte slänga ut fejset i strålarna...ett tufft beslut för ja vill sååå gärna sola lite när ja går hemma....får införskaffa mig en stor solhatt eller keps kanske räcker....jajaja vi får väl se vad som sker.=)

....har fortfarande inte fått några bristningar=)

detta händer denna veckan!!
 
enligt Bli Mamma

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för “vita” bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.


enligt famijleliv

Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

enligt planetdad

Ca 40 cm långt och väger ca 1 800 gram. Barnet kan påverkas och bli ”dåsigt” om hans eller hennes mamma ätit mycket mat. Håret på huvudet kan vid det här laget ha blivit några centimeter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0