v.27 traskar vi in i idag=)

det står lite olika beroende på vart man läser..enligt sidan Bli mamma står det så här:

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

enligt sidan familjeliv står det detta:

Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

På planetdad....som johan läser står det så här:

Barnet – som hittills blundat – särar på ögonlocken för första gången, och kan uppfatta ljusskiftningar. Studier visar att om man belyser mammans mage så kan barnet röra sig mot eller bort från ljuset. När barnet föds består de första synintrycken av ljus eller mörker. Många leksaker för barn är kontrastrika, mörkt och vitt mot varandra.
Vikten närmar sig ett kilo. Magiskt!

 
sååå...man får höfta lite..=) man får lite olika info..men det e ju svårt att veta då allt e så individuellt.=) men ändå e d ju nästintill samma, oftast bara vikt o längd som skiljer sig.


tappade helt bort mig i skrivadet då telefonen gått lite varm här..=) hehe.tack Jenny för den härliga pratstunden..=)
mobilen ringde precis, min barndomskompis i andra änden..=) dom hade fått en son i morse runt 9..han tyckte inte ja skulle slå vikten på deras pojk.  vägde 4900..nästan 5 kg..ja tyckte oxå att vi håller oss till de lägre siffrorna..=) men ett stort grattis till er C och M.

åter till lillbebben i magen..så sprallar det o sparkar hejvilt..=) nån kick på revbenen har det börjats med och det är nog en liten vilde som lever loppan där inne.=)vi längtar bara såå tills den kommer ut...men sen e d oxå härlig känsla av att ha den i magen...MYSIGT=) vi undrar mycke om det e en flicka eller pojke och vilka drag den har..man blir verkligen mer o mer redo för var dag som går....och väldigt nyfiken=)
precis mätt min mage...och ytterliggare 2 cm läggs till. nu e vi uppe i 110 cm runt magen.=)

mina foglossningar håller sig borta fortfarande och det är mest bara halsbränna som håller i sig..och lite humörsvängningar vilka tär på mitt lilla humör. lite småjobbigt för huvvet att va ledsen för allt o ingenting. MEN det är bara till o va positiv..=)

det lär komma en bild på magen i v 27 oxå...lägger in den om nån dag.=)

hej svejjs=)





vecka 26



Jaaa då e vi redan inne i v 26...14 veckor kvar till beräknat...ojoj..tiden springer verkligen..=)
men visst e d mysigt.=)...

börjar bli lite småjobbigt med att ta på sig skor o strumpor...Johan erbjuder sig såå fint o säger att d kanske e dax att han börjar hjälpa mig med det, med tanke på just att d e jobbigt o komma mer + att när ja trycker ihop mig så...så får ja halsbränna direkt för att det komprimerar magsäcken ganska regält.. jag får nog snart ge med mig och ta emot hjälpen ..=) såå slipper ja den förbannade halsbrännan vid d tillfället.=)

Jag och Darling har d bara bra i vårt hus och vi trivs sååååå..=) jag tror dock vi har fått hussjukan som många får när man flyttar till hus....ojojoj vilka planer vi har, vilka visioner..en massa renoveringsideer..hahaha....vi tror dock vi börjar med bergvärme o ser om det funkar att fixa till här....då läär d nog bli till sommare...sen ska här upp ett litet provisoriskt tak över altanen och grunden ska fixar till...sen får vi se...allt d andra ligger mycket längre fram i tiden..=)

Jag va hos barnmorskan i måndags...blodtrycket låg på 115/60...BRA, magen va 26 cm...BRA, hjärtljuden låg på 140..BRA..jaa allt va bra.=)

jag har även varit hos Läkaren ang. diskussionen om bäckenbottenmätning. ett samtal som drog ut på tiden. fick tjatat mig till ett ultraljud i vecka 38 för att mäta barnet och där efter ska vi bestämma om det behövs en mätning eller ej..alltså beroende på hur stort barnet är.. hon förklarade för mig att en mätning kan göra mig mer orolig än vad ja redan är, då en mätning oftast bara ger 50/50 svar och att man sällan vill göra denna mätningen pga strålningen...sååå detta är jag nu mera införstådd med och är helt lugn över det.

JAg har nu börjat nedräkningen av arbetsdagar....och är nu nere på 22 dagar kvar..då ej inräknat extra som ja tar på mig fram tills jag går..vilket jag har fått beviljat from 28 april...såå härligt.=)

Detta händer v 26

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

och detta händer med mig=)

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.



magen sent vecka 24



ja här har vi magen i sent vecka 24, det växer och frodas.
igår gick vi in i vecka 25...och då händer detta=)

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Du

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.

Herregud vad det händer mycket nu...har ju visserligen känt mer intensiva sparkar...och Johan massor oxå. vi brukar ligga mage mot mage och då känner johan rörelser och spraker mot sin...det är helhäftigt..hahaha=) och vi myser verkligen utav detta. det är en himla skön känsla när det rör sig.=)

jag har även börjat mäta min mage runt..=) hahaha.. sist jag mätte i vecka 24 låg måttet på 108,    v. 23 låg det på 106 och v. 22 låg det på 104 cm.

det håller sig stadigt på 2 cm:s tillväxt/ vecka som det ser ut..hahaha..helt otroligt.. men det både märks och känns..n¨tt nytt är att jag har fått nån liten kick på nedersta revbenet och det börjar bli lite tungt.=), har dock inga hudbristningar ÄN....och känns ibland som att halsbrännan avtatt lite..men det är lite från dag till dag oxå. nu så här efter jag varit förkyld, har ja svårt för att släppa taget om näs sprayet...tar dock endast ordinerad dos, 3 ggr dagligen om ja behöver det..tror dock nästäppan är en liten blanding av allt..förkylningen släpper inte helt, lite beroende och att man blir täppt under graviditeten..det är bara till att köpa läget..hahaha

Bilen som jag Kör på Jobb kan ja inte köra längre då min mage tar emot ratten..och drar ja bak sätet ja då når jag inte pedalerna sååå det är verkligen finito på den punkten..

Igår var ja och systeryster på en föreläsning i HBG. med Mia Törnblom...såååå himla bra..råder alla att gå på en föreläsning med henne....den handlade om självkänsla och självförtroende..Rolig och lärorik..det bästa jag gjort på länge..fick en massa AHA upplevelser...sååå nyttigt för alla människor..

Förövrigt så mår jag VÄLDIGT bra, och njuter så mycket ja kan...humöret tycker ja har blivit mycket bättre och tror johan kan intyga detta med..vilket i sig gör att man mår bra av bara det..=)


o här hade vi bara mage=)


vecka 23





vecka 24..

ja säger baaaara suuuuck.!!! hade precis skrivit en långt bra inlägg om vad som hänt o sååå kom ja till fel knapp o radera hela skiten...såå j-la irriterande!! all motivation försvann nu..suuck!!

nu e man inne i v.24 o stampar o då händer detta:

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.


man märker att där blir mindre plats då man känner mer o mer minsta rörelse.
vi har fått låna av L en manick som Johan kan använa till att lyssna på bebben, han anväder den masor o d e såå härligt tycker ja att johan äntligen får ta del av det ja känner, men visserligen har han börjat känna mer o mer sparkar när han hållt på magen.=) men manicken e ett bra komplement för att johan ska kunna va med er.=)=)

på torsdag bär det av till Läkaren då det ska diskutteras mätning av mitt bäcken...äntligen e d dax=) och imorgon blir det massage....härligt.....


RSS 2.0