ytterliggare en vecka har gått

 bild tagen full vecka 36.

ja herrejösses nu e d inte långt kvar..vad som helst kan hända när som helst=)

magen växer så d knakar..symfus måttet tror ja nu ligger på 35...får se vad BM säger imorgon.=)
har förresten fått en tid nu till det dära extra ultraljudet i v 38..den 9 juni..men d e många som tror att bebbe kommer innan...oo jaaa inte mig emot...*ler*

imorgon får ja svar på om ja börjat bilda antikroppar..men o andra sidan så hade dom ju hört av sig om så va fallet....sååå  ja tror ju inte ja har börjat bilda.=)

vi har haft en helt underbar helg.
i fredags ville ja knappt lämna köksbordet för att gå in i duschen..ja o Johan hade käkat o satt bara o snacka om allt..ja mådde bara sååååå bra, vi skämta, skratta, fjanta o lite allvar..vi spånade på omändringar mm...
efter dusch kom syrran o vi skulle dra till väla för att inhandla morsdag present..o blomma till kvällen då vi skulle hem till Karin med några andra jobbepolare för att grilla o umgås.

hem o fixa iordning blomgruppen o slänga på lite smink sen bar d iväg till att börja med hos Jessa.
Jessa hade nämligen ringt annelie o tyckt att hon kunde komma inom där till en början..absolut tyckte syrran o tillade att ja oxå skulle med..klart tyckte jessa..ta med tjockisen...hhahahaa..kan inget annat än skratta högt..d e sååå sant.. hahaha
vi körde vidare till Karin och vi hade helt sjukt roligt hela kvällen=) ååå så good mat...=)

Lördagen började vi ganska lugnt. ja hade lååångtalk med Jenny i telefon...o va sen inne på blomsterlandet
för att fixa ytterliggare en till blomgrupp till kvällen då vi skulle på släktträff på pappas sida.
fick träffa Susanne kusin o hennes barn som ja inte träffas sedan dec -07.vi hade såå trevligt att man knappt ville köra hem, men nån gång måste man göra d ju.=) hoppas bara nu att vi alla kan hålla detta uppe så vi träffas oftare..inte så vanligt att vi träffas på den sidan av släkten..d får bli ändring på d nu=)

I går va d morsdag, vi trillade först in hos mamma men hon hade fått hoppa in o jobba så d blev fika o snack med pappsen sen körde vi vidare till Lillemor o fika o snacka där..timmarna sprang fort o rullade hem då vi skulle ha grille på kvällen med några goooa vänner. Tim, Tobbe, Sabina och Therese. Fasiken sååå kul ja hade, skrattade så ja nästan trodde vattnet skulle gå=) 
jag älskar verkligen att umgås med med mina underbara vänner, mår så bra av d i kropp själ=)

denna helgen o nästan hela veckan har ja mått sååå underbart bra..vatt glad, skrattat...mått underbart i själen=) finns ju inget bättre än att avsluta veckan så som vi gjorde=)

idag hade ja tänkt åka in till Ängeholm o kolla in lite tyg till Barnrummet..jaaa så får d nog bli..=) ikväll ska vi göra gips avtryck av magen min..kan va kul o ha.

gör ett liten inlägg om nån dag om hur d gick hos BM....

detta händer vecka 37 

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!


tjockefia...i vecka 36

 bild tagen full vecka 35

jaaa nu e man riktigt tjockis...inte bara magen som får nu utan lägger på mig allt mer vätska..men d e snart färdigbakat där inne så d hör ju till att man samlar vätska.

har mer o mer ont i ryggen o foglossningen gör sig mer påmind..nu inväntar man bara att det ska sätta igång..


tankarna bara snurrar i huvvet hela tiden..vill sååå mycket men ändå inte, kan inte orkar inte...men vill ändå.
ut o gå rundan funkar inte längre...suck. vill hälsa på en massa nu men e så bölig hela tiden tycker ja så då tappar man humöret..o då bölar man för d. vill umgås med johan massor nu in i d sista o vill att vi ska hitta på nåt o vara nu innan pjodden tittar ut...men han umgås mest med datorn...förstår inte hur man kan välja att sitta vid den j-la datorn i flera timmar framför så mycket annat. vad får man ut av livet då..? SUCK...min sambo har nog blivit en mer latis än mig tror ja!!..eller nää om man tänker efter så har han blivit beroende av datorn..kan INTEva utan den...

..märks att man inte e van vid att gå hemma o inte göra nåt..försöker vekligen hitta på en massa..men blir mest att man städar/plockar undan o bakar...mm..ja e van vid att vara social o inte gå hemma o fesa...o på jobbet har man ju fått den sociala biten. den vill ja ha med Johan när han kommer hem..ja vill va nära..vill att vi hittar på nåt....umgås..!
johan tycker att ja borde umgås mer med mina vänner o hitta på en massa som JAG vill, jobbigt att erkänna men visst har har rätt i d, men gravidhjärna som man har så e d inte lätt.


FAN TRÅKIGT O VA SÅ DEPPIG!! nä nu till nåt roligare=)

börjar STORT med att gratulera J o J till eran underbara dotter Julia som såg livet för första gången utanför magen, i fredags morse 07:05..=) ett litet litet knyte...sååå en massa kramar till er..tänker på er hela tiden=)
( e lite avis..tycker att nu kan våran oxå vilja komma ut..)

vad som händer denna veckan...hrmm jooo..!!

enligt bli mamma

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.
Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.


enligt familjeliv


Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.


enligt planet dad

Barnet är nästan fullgånget och ca 45-49 cm långt. Vikt ca. 2 500 gram. ”Lanugo-håret” som skyddar barnet mot fostervattnet försvinner.

v.35 är här=)

 bilden tagen full vecka 34.

ja nu har vi kommit ända in i halva v 35 o vi känner oss redo till att bli föräldrar..undras bara när den lill* känner sig redo.!!????
hoppas snart..det är tungt o varmt.

var hos BM i tisdags.

 järnvärdet låg på 120 så ja kunde sluta med järntabletterna o fortsätta med blutsaft...d blev både jag o min mage glad över.=)

blodtrycket låg på 105/60 såå d va fint d med.
måttet på magen som BM mäter låg på 33 cm..ökat 2 cm sedan sist ja mätte hos henne. utifrån detta mått kan BM räkna ut på ungefär vad bebben väger...så nuvarande vikt trodde hon sig vara 2350.
måttet ja mäter runt om låg här om dagen på 118 cm.
hjärtljuden låg på runt 148 slag o allt kändes och lät bra.

BM kände efter och konstaterade att den nu fixerat sig men ligger i ett ruckbart läge, vilket egentligen innebär att den inte fixerat sig riktigt helt o hållet..
...vi diskutterade kommande ultraljud som ska göras v 38 och denna veckan togs även ett extra blodprov för att se om ja bildat antikroppar, jag va ju RH- neg och om Barnet är RH- pos kan ja börja bilda antikroppar vilket inte är bra för barnet. om fallet är sådant så blir det tidigare förlossning för att det innebär stor risk för bebben.
när barnet är fött tar man ett prov direkt för att se om den är positiv eller negativ, o sen blir det möjligtvis vars en liten spruta till mig o bebben. men det återstår att se.

jag har nu börjat samla mer vätska...känns mest i fingrar och fötter o ben..förlovningsringen har åkt av o hänger numera i halsbandet.
vägde mig sist hos BM o ligger nu på 72,2 stora KG


jag glömde totalt skriva förra vecka vad som hände... men så får d va nu...här kommer ivarje fall lite info om vad som sker med d lilla knytet i vecka 35=)

Enligt BLI MAMMA

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.
Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

enligt FAMILJELIV

Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.








då va d vecka 34 nu=)

 bilden tagen full vecka 33.

ja nu e d bara 6 veckor kvar..tycker tiden bara springer iväg. spännade är om man går hela tiden ut...över tiden eller bebben vill ut tidigare..många som tror att den kommer tidigare..vad dom grundar det på...tror jag är för att de tycker att jag har stor mage...jaaa vi får helt enkelt se.
va på Bm besök förra veckan o alla värden va bra.

blodtrycket låg på 115/60
och måttet på 31 cm..livmodern hade nu växt så den va uppe i revbenen..så nu kan den inte växa mer åt det hållet...blir väl resten framåt nu antar jag. hjärtljuden låg på 145 ca..upp o ner..
det va första gången hos min nya Bm och hon va bara såååå super bra..ångrar nu i efterhand att ja inte bytat innan....det visade sig nämligen under besöket att min förra inte varit så ordentlig,,,missat fylla i en massa i datorn...mm. Denna Bm va mer lyhörd o hon förklarade mycket för mig och vi pratade om min oro gällande bäckenet....va nästan gråtfärdig när ja gick där ifrån för ja kände att ja gått miste om så mycke med tanke på att ja haft den andra BM...jaja..nu e d så..och inget att göra nåt åt..skönt nu o ha denna nya under sista tiden ivarjefall.=)

ska dit nästa vecka igen o kolla bebben.=) som förövigt buffrar en himla massa. känns som den sällan är stilla. den skjuter rumpa o rygg så mycket och ofta den kan och ibland en hel vändning så Johan nästan hoppas till.=)haha..ee ja dom känns ju lite mer än buffrandet kan man då tillägga sååå e glad att den inte gör det så ofta..hahaha..

I fredags bilade jag o lillsyrran till Ullared och hade en nästan heldag tillsammans..himla kul och ja fick handlat massor till bebben....så nu e allt fixat o färdigt..skötbord hämtas idag som är inhandlat på loppisen i Ängelholm. Ikea leksvik.=) himla fint.

har även inhandlat gardiner med tillbehör och satt upp + lampor..sån skillnad d blir...mycket varmare hem känns d som..=)

i förra inlägget bestämde jag att badkaret blev slopat...men efter att ha sovit dåligt i flera nätter o haft mögont i höften bestämde jag mig för att återuppta badet igen....efter johans massage och mina varma bad har det släppt...såå härligt skönt..
i förrgår va vi ute på en skogsrunda o i går gick vi hela tullstorpsrundan..det gick hur bra som helst...o har sovit som en stock hela nätterna..detta kommer nog bli en stadig kvälls syssla framöver..=) hahaha

lägger senare in om vad som händer denna veckan..

kram kram o sköt om er alla.=)

ååååh så fel!!

nu e d helt snurr i huvvet igen..bilden nedan är full vecka 32...vi är ju inne i vecka 33 nu o trampar....ÅÅH så förvirrat det kan vara...ta d med en klackspark..inget att göra nåt åt...glömskan o förvirringen lär väl försvinna nån gång..hahah =)

vecka 32

 bilden tagen full vecka 31.

som det syns på bilden så växer det fortfarande. mätte 117 cm här om dagen i midjemått.=)
jag som skulle varit hos BM i ondags glömde det totaltsåå ja ska dit nu på onsdag istället.=), men hade massor i huvvet den dagen då vi skulle ta J från Jobb på Möhippa....mycke trevligt o skitkul hade vi...en stor eloge till J och A som planerade o fixade allt..hur bra som helst=)dagen efter va ja hur trött som helst o ja som inte ens va med o dansade..ojojoj..

i Torsdags fixade vi med en massa kött...så nu har vi en helt del käk i frysen..=) blev dock väldigt besviken på styckningen..!!!!.....

Fredags firade vi Valborg hos Annelie o Andreas...trotts allt regn fick vi fyr på riset. syd va att mamma jobbade till halv 9 så hon han aldrig riktigt va med....vi pös hem runt 10 tiden...duschade o i säng..dundertrötta båda två.=)

helgen var varit lite hektisk då vi på Lördagen åkte ut till Helge o fixade med ved i regnet..traktorskiten strulade o vi kom inte igång som vi skulle..ja va med o skötte spaken i 1½ timme sen va d dax för mig att rulla hem o fixa iordning här hemma då vi skulle ha grille med tess o klara, sabina o henke, tobbe och Tim...Johan hann precis komma inom dörren när den förste trillar in....
....d va supertrevligt o kuligt att ha alla här.....
...upp tidigt på söndagen och fortsatte med veden i fint soligt väder...vi blev helt färdiga vilket känns aldeless för härligt..satte oss i badenbadenstolarna med vars en smoothi när vi kom hem o tog en kvick vila innan A kom o hämtade stenar och när Darling o A precis va färdiga med att ha lastat allt fick Johan hänga med Pappa o lasta klyven så den kom hem....ja fixade i ordning ungnstekt falukorv o mos så maten va nästan färdig när Johan kom hem.
En välförkänt dusch till Johan o ett välförkänt bad till mig...vilket förövrigt blev det sista badet för min del....
...jag kan inte längre ta mig upp ur badkaret utan Johans hjälp o sen kan ja inte sitta rätt upp för magen bara trycker upp allt i halsen...där e inte så mycke plats till bebben såå den trycker på revbenen när man sitter rätt upp...såååå nej d e inte bekvämt längre..tyvärr..

Jenny va här igår...två hög-gravida qvinns platsade i badebadenstolar i solskenet..kan d bli bättre..slappe med en massa viktiga diskussioner, bla annat om bebbe, förväntningar, tycken, skvaller, hur blir det sen VS hur va d då, förlossnings-snack och lite oroligheter...ja vi fick gått igenom nästan hela registret..=) härlig stund =)

...här om kvällen fick Johan känna en massa helomvändingar i magen...bebben hade troligtvis gymnastik el nåt...helt otroligt..inte längre några fjuttiga små sprakar inte...här buffras det på ordentligt. gäller att hålla i sig..hahaha

jaha nähä...vad händer vecka 33 då??

enligt..BLI MAMMA

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Enligt FAMILJELIV

Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

enligt PLANETDAD

Ca 43 cm långt. Vikten är som två mjölkpaket, det vill säga ca 2 kilo. Nu har bebisen troligtvis lagt sig med huvudet nedåt.



Läste på sidan Bli mamma att livmodern nu blivit c:a 500 gånger större än den var innan jag blev gravid...helt otroligt när man tänker på d.=)

har inte så mycket att tillägga denna veckan...allt rullar på som vanligt..man får ta allt i lull lull takt så fixar sig det mesta. stressar man blir det en massa sammandragningar som följd sååå d e bara till o slappna av o ta d piano..=)

RSS 2.0