vecka 32

 bilden tagen full vecka 31.

som det syns på bilden så växer det fortfarande. mätte 117 cm här om dagen i midjemått.=)
jag som skulle varit hos BM i ondags glömde det totaltsåå ja ska dit nu på onsdag istället.=), men hade massor i huvvet den dagen då vi skulle ta J från Jobb på Möhippa....mycke trevligt o skitkul hade vi...en stor eloge till J och A som planerade o fixade allt..hur bra som helst=)dagen efter va ja hur trött som helst o ja som inte ens va med o dansade..ojojoj..

i Torsdags fixade vi med en massa kött...så nu har vi en helt del käk i frysen..=) blev dock väldigt besviken på styckningen..!!!!.....

Fredags firade vi Valborg hos Annelie o Andreas...trotts allt regn fick vi fyr på riset. syd va att mamma jobbade till halv 9 så hon han aldrig riktigt va med....vi pös hem runt 10 tiden...duschade o i säng..dundertrötta båda två.=)

helgen var varit lite hektisk då vi på Lördagen åkte ut till Helge o fixade med ved i regnet..traktorskiten strulade o vi kom inte igång som vi skulle..ja va med o skötte spaken i 1½ timme sen va d dax för mig att rulla hem o fixa iordning här hemma då vi skulle ha grille med tess o klara, sabina o henke, tobbe och Tim...Johan hann precis komma inom dörren när den förste trillar in....
....d va supertrevligt o kuligt att ha alla här.....
...upp tidigt på söndagen och fortsatte med veden i fint soligt väder...vi blev helt färdiga vilket känns aldeless för härligt..satte oss i badenbadenstolarna med vars en smoothi när vi kom hem o tog en kvick vila innan A kom o hämtade stenar och när Darling o A precis va färdiga med att ha lastat allt fick Johan hänga med Pappa o lasta klyven så den kom hem....ja fixade i ordning ungnstekt falukorv o mos så maten va nästan färdig när Johan kom hem.
En välförkänt dusch till Johan o ett välförkänt bad till mig...vilket förövrigt blev det sista badet för min del....
...jag kan inte längre ta mig upp ur badkaret utan Johans hjälp o sen kan ja inte sitta rätt upp för magen bara trycker upp allt i halsen...där e inte så mycke plats till bebben såå den trycker på revbenen när man sitter rätt upp...såååå nej d e inte bekvämt längre..tyvärr..

Jenny va här igår...två hög-gravida qvinns platsade i badebadenstolar i solskenet..kan d bli bättre..slappe med en massa viktiga diskussioner, bla annat om bebbe, förväntningar, tycken, skvaller, hur blir det sen VS hur va d då, förlossnings-snack och lite oroligheter...ja vi fick gått igenom nästan hela registret..=) härlig stund =)

...här om kvällen fick Johan känna en massa helomvändingar i magen...bebben hade troligtvis gymnastik el nåt...helt otroligt..inte längre några fjuttiga små sprakar inte...här buffras det på ordentligt. gäller att hålla i sig..hahaha

jaha nähä...vad händer vecka 33 då??

enligt..BLI MAMMA

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Enligt FAMILJELIV

Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

enligt PLANETDAD

Ca 43 cm långt. Vikten är som två mjölkpaket, det vill säga ca 2 kilo. Nu har bebisen troligtvis lagt sig med huvudet nedåt.



Läste på sidan Bli mamma att livmodern nu blivit c:a 500 gånger större än den var innan jag blev gravid...helt otroligt när man tänker på d.=)

har inte så mycket att tillägga denna veckan...allt rullar på som vanligt..man får ta allt i lull lull takt så fixar sig det mesta. stressar man blir det en massa sammandragningar som följd sååå d e bara till o slappna av o ta d piano..=)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0