vecka 30

jaaa..d e faktiskt så att vi trampar in i vecka 30, känns helt konstigt att veckorna bara springer. D lilla livet sprallar på som vanligt i magen....den har fått för vana att trycka upp rumpan eller huvudet i höger revben..känns så där skönt..hahaha...menmen d hör juh till det med..=) hela magen gungar en massa när den rör sig...=)mysigt...

....fräckt e d när jag badar...då vajjar magen, den verkar tycka om att ja badar för då sprallar den jätte mycke( man ser ju mycke utanpå magen numera)...brukar kalla på Johan så han oxå får se och uppleva=)

har märkt att jag har får bruna fläckar i ansiktet när ja sitter i solen. sk kloasma som är pigmentfläckar vilka uppstår på grund av hormonförändringar i kroppen och som förvärras när man solar men som oftast försvinner efter graviditeten.

I Lördags firade vi 1 årig förlovning,,,shit vad tiden går...började med frukost på altanen i härliga solen där vi satt o njöt och diskutterade hur vi skulle göra här,Bygga ut/ändra o fixa....på em åkte vi upp till café utsikten i Båstad o fikade, (där vi förlovade oss).
senare på kvällen åkte vi in till Ängelholm o käkade thailänskt....mmm gott..efter det blev det Bio, Alice i underlandet...hade en helt underbar Lördag..=)

I söndags fick vi besök av Linéea och Daniel med Lille Tor...vilken gosig gosse d dära e=), fikade snackade o hade d trevligt=)
efteråt körde ja hem till syster för att kolla deras bygge, dom renoverar ovanvåningen. dom upptäckte när dom skulle byta fönster att vattenläckan som varit innan förstört mer än dom trodde så de fick riva hela ytterväggen o byta en massa, så det höll dom på med igår. 
på kvällen när ja o Johan va på G med grillat fick vi oväntat besök...alltid lika trevligt...arbetskompis till Johan med Tjej...slängde in lite mer potatis i ugnen så där va till dom med. himla trevligt=)
vi avslutade kvällen med att hyra hem en film sen blev d minsann o da dax för sömn.=)

Idag har ja pysslat o fixat en massa, många telefonsamtal ringda och fått mycket i sin ordning.
ikväll blir det till att byta däck på våra bilar.=) Syrran ville ha hjälp med lite målande på huset ikväll med...o visst ställer jag upp....som det verkade på pappa så ville han nog ha Johans hjälp med däckbytena...där e ju några bilar om man säger så..

VECKA 30 HÄNDER DETTA

ur Bli mamma

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

ur Familjeliv

Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

ur Platetdad

Hjärnan vecklar ihop sig för att rymmas i bebisens kranie. Lungorna fortsätter att utvecklas och förbereder sig för att kunna andas.


Kommentarer
Postat av: Lisa

Oj vad fort det går. :)

Och grattis till ett år på förlovningen!

2010-04-12 @ 16:16:21
URL: http://projectlisacd.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0